Жене у Србији способне, јаке и истрајне

Жене у Србије су способне, јаке и истрајне да спроведу своје идеје у дело и радом показују да не постоје препреке када се боре за још бољи живот својих породица, поручила је министарка за бригу о породици и демографију и заменица председнице Координационог тела за родну равноправност проф. др Дарија Кисић у Прибоју.

Министарка Кисић је у Прибоју разговарала са председником општине Лазаром Рвовићем и посетила Регионални иновациони стартап центар, где су представнице Удружења „Сачувајмо село“ представиле активности на унапређењу положаја жена и изложиле  производе домаће радиности.

Проф. др Кисић је истакла да је један од главних циљева Министарства за бригу о породици и демографију подршка породицама и да је посебно значајна подрдшка породицама на селу, које пружа много могућности за рад и привређивање.

Министарство за бригу о породици и демографију и Координационо тело за родну равноправност ће, како је додала, и у наредном периоду бити подршка за жене на селу, како би оствариле своје визије и тиме омогућиле бољи живот за своје породице. У том циљу је, према речима Кисић, и пројекат “Кључни кораци ка родној равноправности“, који заједно спроводе Координационо тело, UN Women, Делагација ЕУ и Удружење „Сачувајмо село“.

„Срећна што сам у Прибоју упознала дивне жене из Удружења „Сачувајмо село“, јер ако оснажимо и подржимо жену на селу, онда ћемо сачувати и повећати породицу на селу и чуће се дечија граја у свим крајевима наше лепе Србије“, истакла је Кисић.

Проф. др Кисић, која је Прибој посетила са државном секретарком у Министарству за бригу о породици и демографију Станом Божовић, је нагласила да је та општина пример одличне праксе када су у питању активности на оснаживању жена и унапређењу њиховог живота у свим сферама.

Председник општине Прибој Лазар Рвовић захвалио је министарки Кисић на посети и прилици да заједно сагледају који су то још кораци који могу да буду предузети како би се положај жена у тој општини унапредио, чему је локална самоуправа веома посвећена.

Подели: