Здравље деце апсолутни приоритет

Здравље наше деце апсолутни је приоритет свих нас заједно, а наша одговорност је да им обезбедимо све услове да буду здрави, истакла је министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић у Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“, на отварању 55. последипломског течаја посвећеном педијатрији.

Министарка Кисић је истакла да јој је драго што је овај скуп посвећен најмлађима и очувању њиховог здравља и да верује да ће размена искуства, нових научно – истраживачких сазнања и идеја стручњака у многоме допринети унапређењу здравствене заштите деце.

„Деца су нашу будућност и најважнији део друштва. Њихово здравље и сигурна будућност зависе од свих нас заједно и зато је неопходно да све своје активности усмеримо ка њиховом бољем и сигурнијем детињству“, навела је Кисић.

Проф. др Кисић је нагласила да је Институт за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др вукан Чупић“ установа од изузетног значаја за здравствену заштиту деце, на коме раде реномирани педијатри, који су чувари здравља наше деце.

Министарка Кисић је навела да је изузетно поносна што Република Србија, са свим својим пронаталитетним мерама, бележи позитивне трендове када је у питању наталитет и да су нови подаци, према којима је у јануару 2023. године рођено више од 550 беба у односу на јануар прошле године, обећавајући.

„Имамо назнаке позитивних трендова новорођене деце код нас, надамо се да ће да нас буде више, да нам се више деце рађа, а да то не значи да ће бити више посла за вас“, рекла је Кисић.

Подели: