Здрава деца – здрава нација

„Нема здравог друштва без здраве деце и омладине“, поручила је министарка за бригу о породици и демографију, Милица Ђурђевић Стаменковски на обележавању Светског дана физичке активности у Крагујевцу.

„Да би леђа била права, глава подигнута, мисли бистре – потребно је да бринемо о нашем здрављу. Боље је ујутру прво погледати у сунце, него у телефон и добро се протегнути. Корисније је да уместо напитака пуних шећера попијемо чашу воде. Ово су само неки од савета нас старијих којих се често ни ми сами не придржавамо, али ви, драга децо, будите пример, јер од вашег здравља зависи и здравље читаве нације“, нагласила је Ђурђевић Стаменковски.

Министарка Ђурђевић Стаменковски истакла је да је много корисније да се деца уместо виртуелних разговора на друштвеним мрежама са својим пријатељима друже на игралиштима, теренима, у парковима и поручила да ће Министарство за бригу о породици и демографију настојати да има што више места за спортске активности, дружења и игру.

„Драга децо, неки од вас ће постати успешни лекари, учитељи, спортисти, вредне занатлије, ствараоци и уметници, али најважније од свега је да будете добри људи. Људи са ставом, људи са кичмом“, поручила је министарка.

Ђурђевић Стаменковски је захвалила Граду Крагујевацу и Институту за јавно здравље на организацији обележавања Светског дана физичке активности, под слоганом „Кретањем до здравља“, истакавши да је управо то и главна порука данашњег дана.

Министарка Милица Ђурђевић Стаменковски присуствовала је и свечаности поводом обележавања славе Института за јавно здравље у Крагујевцу.

Подели: