Заједно за још бољу безбедност наше деце

Безбедност наше деце, нешто је о чему треба да причамо сваки дан и нешто за шта треба да се боримо непрестано, поручио је државни секретар у Министарству за бригу о породици и демографију Мирко Јанић на Националној конференцији о безбедности деце у Новом Саду.

Државни секретар је истакао да је ова конференција још једна прилика да се гласно и јасно поручи да су деца највеће богатство, а њихови животи и здравље најбитније питање Републике Србије.

„За нашу децу урадићемо све, јер то је наша обавеза, то је наша дужност, као одраслих, као друштва, као државе“, нагласио је Јанић.

Према подацима Агенције за безбедност саобраћаја у Србији у периоду од 2018-2022. године у саобраћају живот је изгубило 59 деце, а скоро половина њих је смртно страдала у својству путника у возилу.

„Ови подаци нас нажалост опомињу да још много тога морамо и треба да урадимо како бисмо сачували животе наше деце, а то ћемо успети једино ако удруженим снагама радимо, трудимо се и боримо се за тај заједнички циљ“, поручио је Јанић.

Државни секретар Јанић је истакао да Министарство за бригу о породици и демографију снажно подржава све активности које воде ка остварењу једног од основних циљева Националне стратегије безбедности саобраћаја Републике Србије за период 2023-2030. године, а то је да од 2030. године нема погинуле деце у саобраћају.

Подели: