Заједно за бољи живот малих дивова

Министарство за бригу о породици и демографију је уз превремено рођене малишане и њихове породице и даће пун допринос у правазилажењу свих изазова са којима се они суочавају, поручила је ресорна министарка проф. др Дарија Кисић на конференцији „Уједињени за мале дивове“, коју је организовало Удружење родитеља превремено рођене  деце Србије „Мали Див“.
Министарка Кисић је нагласила значај оваквих конференција, будући да су о изазовима са  којима се суочавају превремено рођена деца и њихови родитељи разговарали родитељи, стручњаци и представници инситуција, са циљем да се сагледају све чињенице и реше конкретни проблеми.
Проф. др Кисић је навела да се породице превремено рођене деце носе са читавим низом изазова од првог дана живота своје деце и да је то свакодневна борба за сваки удах и  откуцај срца, борба за сваки милиметар.
„Надам се да ћу, као ресорни министар, постати нераздвојни део овог тима и да ћемо заједно решавати све. Ови малишани су од момента рођења показали да су најјачи и  најхрабрији међу нама“, рекла је проф. др Кисић на конференцији.
У Србији се сваке године превремено роди нешто више од 4.000 беба.

Подели: