Заједно и одлучно за још бољу безбедност наше деце

„Морамо бити јединствени у супротстављању и немилосрдни у борби против сваког облика насиља у нашем друштву“, поручила је министар за бригу о породици и демографију, Милица Ђурђевић Стаменковски на конференцији „Безбедност деце у дигиталној епохи“.

Како је нагласила, морамо да чувамо једни друге, а пре свега децу, јер свако друштво је сигурно онолико колико су у њему сигурна деца.

Ђурђевић Стаменковски је истакла да сваки облик заштите и васпитања долази првенствено из породице, те да је зато она и најважнија карика у одрастању сваког детета и никако не сме и не може да буде занемарена. Како је навела, управо зато, Министарство за бригу о породици и демографију, у складу са својим надлежностима, све своје активности усмерава управо на пружање подршке свакој породици, сваком детету и сваком родитељу.

Како је министар нагласила, у данашње време, сви користимо интернет и комуницирамо у виртуелном свету и зато је веома важно да се теми безбедности деце у дигиталном свету, посвети додатна пажња.

„Морамо сви заједно да укажемо родитељима, очевима и мајкама, колико је важно да се посвете овој теми, да пазе и прате какве садржаје њихова деца гледају на интернету и како то утиче на њихово ментално здравље, на њихово размишљање и ставове“, навела је Ђурђевић Стаменковски.

Министар је подсетила и да је Влада Србије, поред других мера заштите, покренула платформу „Чувам те“, у чијем је развоју и настанку учествовало и Министарство за бригу о породици и демографију, чији је циљ – заштита деце од свих облика насиља, међу којима је свакако и дигитално.

На крају, министар Ђурђевић Стаменковски захвалила је фондацији „Ангелина“, која је организатор ове конференције и господину Анђелку Аћимовићу на посвећености овој теми истакавши да се диви његовој борби и срдачности и још једном нагласила да ће увек имати пуну подршку Министарства за бригу о породици и демографију.  

Подели: