Задатак струке је да грађане подржи у остваривању њихових социјалних права

Државна секретарка у Министарству за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије Милка Миловановић Минић, учествовала је 24. фебруара на Националној конференцији  “Одговорни према грађанима” коју је у Лесковцу организовало Удружење правника социјалне заштите “Аргумент” и Комора социјалне заштите Србије.

У обраћању на овом стручном скупу, она је истакла да је Република Србија, и поред тешкоћа изазваних пандемијом КОВИД 19, успела да обезбеди континуитет образовања, здравствене и социјалне заштите, да забележи чак и боље резултате од богатијих и развијенијих земаља Европе, успевајући притом да покаже хуманост и бригу, донирајући и другима вакцине и медицинску опрему.

-Одговорност према грађанима подразумева сталну комуникацију и ослушкивање потреба, посебно кад је реч о најрањивијима међу нама – изјавила је државна секретарка. – Од наше спремности да чујемо и разумемо проблеме суграђана и од наше вештине да их заступамо, оснажимо и помогнемо им да приступе својим правима и да их остваре, зависиће резултати који директно утичу на животе грађана и квалитет живота мењају на боље – рекла је Миловановић Минић.

Конференцији је присуствовало више стотина правника и других стручњака из области социјалне заштите.

Подели: