За породице оболелих од ретких болести подршка од 110.000 динара

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић уручила је породици Стојисављевић, чије дете болује од цистичне фиброзе, решење о исплати једнократне финансијске помоћи и ваучере за куповину лекова и медицинских средстава и за рехабилитацију, у укупној вредности од 110.000 динара.

„Ово је само један вид подршке наше државе, на челу са председником Александром Вучићем, коју пружамо оболелима од ретких болести и њиховим породицама. На овом путу нисте сами, ту је ваша држава да вам помогне и желимо да овакву врсту подршке пружимо свим породицама у нашој Србији“, навела је Кисић.

Министарка Кисић је подсетила да је у оквиру Министарства за бригу о породици и демографију формирана и Група за подршку породицама деце оболеле од ретких болести и другим оболелима од ретких болести, која је савкодневно у контакту са породицама и оболелима, а у циљу побољшања квалитета њиховог живота.

„Управо смо ми ту за њих, да их подржимо у сваком моменту. Породице које имају члана оболелог од ретких болести нису ретке зато што њихов члан болује од болести која се не среће тако често, него што имају снагу и јачину која се ретко среће и зато је дивно бити у њиховом друштву, јер нас уче како да будемо бољи и племенитији“, рекла је Кисић.

Проф. др Кисић је захвалила породици Стојисављевић на гостопримству, наводећи да је ова породица пример снаге и љубави, а да је њихова ћерка, захваљујући терапији коју је примила, данас здрава и весела девојчица.

Оболели од ретких болести и њихове породице имају право на једнократну финансијску помоћ у износу од 25.000 динара, ваучер за куповину лекова и медицинских средстава у износу од 35.000 динара и ваучер за рехабилитацију у бањама у износу од 50.000 динара.

Породица Стојисављевић је захвалила министарки Кисић на посети, уз поруку да, поред доступне терапије, ова додатна подршка државе много значи оболелима од ретких болести и њиховим породицама.

Подели: