За подршку породицама и деци 400 милиона динара

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић уручила је  представницима 52 локалне самоуправе уговоре о суфинансирању мера популационе политике и подршке породицама и деци.

„Брига о породици и нашој деци и борба за бољу демографску слику један је од приоритета Владе Србије, а основни приоритет рада и свих активности Министарства за бригу о породици и демографију. Држава је издвојила 400 милиона динара за мере и активности локалних самоуправа које за циљ имају подршку породицама и стварање боље демографске слике у нашој земљи“, поручила је министарка Кисић.

Средства су добиле 52 локалне самоуправе, које ће заједнички са државом реализовати широк спектар подршке породицама и деци. Највише средстава, према речима Кисић, добила је општина Црна Трава, у којој је прошле године рођено само четири детета.

„Приликом посете Црној Трави видели смо да ова општина има различите идеје како да се побољша демографска слика. Овим средствима ће бити довршена зграда намењена младим брачним паровима са децом, преко 25 младих парова ће добити могућност да имају кров над главом и у овој општини одгаја своју децу“, навела је Кисић.

Проф. др Кисић је рекла да ће средствима које је определило Министарство за бригу о породици и демографију бити суфинансирани бројни пројекти, међу којима су адаптације и опремање вртића, изградња игралишта за децу, набавка опреме за очување репродуктивног здравља жена, психофизичка припрема трудница, санација спортских терена у школама, куповина санитетских возила која су специјализована за транспорт новорођенчади која захтевају збрињавање на одељењима неонатологије.

„У наредном периоду посетићемо сваку од локалних самоуправа, да покажемо шта смо урадили и да се види да локалне самоуправе и наша држава брину о породицама и деци“, поручила је Кисић.

Подели: