За побољшање демографске слике општини Кула 15 милиона динара

Побољшање демографске слике у сваком делу Србије главни је приоритет наше државе, поручила је министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић приликом посете општини Кула, којој је за спровођење мера популационе политике Министарство за бригу о породици и демографију доделило 15 милиона динара.

Општина Кула је једна од 52 локалне самоуправе које су на конкурсу Министарства за бригу о породици и демографију добиле средства, која ће бити усмерена на различите мере, попут финансијске подршке за новорођену децу, суфинансирање боравка другорођене деце у вртићима, матерински додатак, школски прибор, изградњу дечијих игралишта.

Министарка Кисић истакла је да је Кула одличан пример када је у питању спровођење мера подршке родитељству, што је дало и позитивне резултате с обзиром на то да се у овој општини бележи раст броја новорођене деце.

„У току 2022. године у општини Кула родило се 57 беба више у односу на 2021. годину, а надамо се да ће ове године бити још више дечијих осмеха у овој лепој општини“,  навела је Кисић.

Председник општине Кула Дамјан Миљанић захвалио је министарки Кисић на посети и истакао да су за Кулу средства која је доделило Министарство за бригу о породици и демографију од великог значаја, јер ће утицати на унапређење демографске слике општине.

Проф. др Дарија Кисић је заједно са председником општине посетила и предшколску установу „Колибри“, као и Центар за социјални рад у овој општини.

Аутор фотографије: Дејан Урошевић

Подели: