За најмлађе основце у Ариљу – бесплатни уџбеници

„Најмлађим основцима у Ариљу следеће године обезбедићемо бесплатне уџбенике“, најавила је министарка за бригу о породици и демографију, Милица Ђурђевић Стаменковски, на свечаности поводом обележавања Дана општине у Ариљу.

Како је навела, на наредном Јавном конкурсу за доделу бесповратних средстава опредељених за суфинансирање мера популационе политике и подршке у области породице и деце у ЈЛС, које Министарство за бригу о породици и демографију спроводи претходних, као и ове године, град Ариље конкурисаће пројектом који ће се односити на обезбеђивање бесплатних уџбеника за најмлађе основце.

„Уколико пројекат, наравно, буде добар, радо ћемо га подржати, јер циљ Министарства јесте да улаже у децу и у њихово образовање. Улагањем у знање деце, ми улажемо у будућност наше земље“, истакла је министарка.

Ђурђевић Стаменковски је нагласила да је кроз разговор са председником Општине Ариље Предрагом Масларом, утврђено да би овај вид подршке Министарства био од великог значаја за све породице у овом месту.

„Драга децо, оно што тражимо заузврат јесте да будете вредни, марљиви, да много учите и радите и да се ваши родитељи, ваше Ариље и цела Србија поносе вама“, поручила је министарка.

Ђурђевић Стаменковски је истакла да су грађани Ариља заиста прави пример домаћинске Србије, да већина људи у овом крају живи и издржава своје породице искључиво захваљујући свом мукотрпном раду, труду, пожртвованости и залагању током читаве године, сваког дана, од јутра до мрака, с обзиром на то да је овај крај познат по производњи малина.

„То је за поштовање и дивљење и то је оно што је препознало Ариље у целој српској јавности“, нагласила је Ђурђевић Стаменковски.

Приликом посете Ариљу, министарка Ђурђевић Стаменковски уручила је и решења о једнократној помоћи и ваучере за куповину лекова и ваучере за рехабилитацију оболелима од ретких болести и њиховим породицама.

Она је подсетила да сви они који болују од ретких болести, до 1. јула могу да поднесу пријаве за ову врсту државне помоћи за ову годину и напоменула да сви они који су већ добили ваучере, исте могу да искористе до 20. новембра текуће године.

„Ово је скромна, али верујем значајна подршка за све породице које имају оболеле од ретких болести. Наставићемо са уручењима и у наредном периоду и у другим градовима у нашој Србији, јер желимо да ова подршка стигне у што краћем року“, поручила је министарка Ђурђевић Стаменковски.   

Подели: