Вршњачка емпатија и толеранција битна за развој друштва

Државни секретар у Министрству за бригу о породици и демографију Радош Пејовић учествовао је на Седници ученичких парламената која је, у оквиру манифестације „Дечија недеља“, организована у Народној скупштини Републике Србије, на тему „Активна улога вршњачких тимова школа у развоју емпатије и солидарности“.
Пејовић је, обраћајући се ученицима истакао да је изузетно важно да никада не изгубе човека испред себе, без обзира на то чиме се буду бавили у животу и додао да ако прво не развијемо вршњачку емпатију и толеранцију, неће бити ни међугенерацијске емпатије.
„Здрава породица ствара здраве и јаке личности, зато је важно разумевање и толеранција у оквиру породице. Породица је стуб, и ако из ње понесемо мир и снагу, наше друштво ће бити још снажније. Не заборавите да је ваша држава уз вас и желимо да израстете у квалитетне и одговорне људе, који ће сутра бити стуб и наше државе“, поручио је Пејовић на седници коју је отворио председник Народне скупшттине Републике Србије др Владимир Орлић.

Подели: