Видовдан je празник наше етике и родно место Косовског завета

Министар за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије, Милица Ђурђевић Стаменковски, рекла је данас, са централна државне манифестације обележавања националног празника, Видовдан, и 635. годишњице Боја на Косову Пољу, да је из царског града Крушевца 1389. године почела да се пише историја, да би се градила и сачувала будућност.

Тим поводом Ђурђевић Стаменковски је у изјави новинарима, током обиласка цркве Лазарице у Крушевцу, рекла да је са тог места Кнез Лазар са својим великашима поручио: “Умримо да свагда живи будемо.”

“Са овог места, испред цркве Лазарице, Свети Цар Лазар и српски великаши су кренули на оно наше Свето поље између Лаба и Ситнице, тамо где је створена историја и наша обавеза да се увек боримо и очувамо Косово и Метохију у саставу Србије”, нагласила је Ђурђевић Стаменковски.

Она је додала да је Видовдан празник наше етике из ког црпимо нашу духовну снагу и родно место Косовског завета који је сачувао српски народ кроз све векове и нашу борбу за слободу.

“За нас је Косовски завет опредељење да сачувамо нашу отаџбину, љубимо слободу и да се жртвујемо за своје ближње. То је наша одлука да будемо на путу наших предака за будућност наших потомака”, нагласила је Ђурђевић Стаменковски.

Према њеним речима, ми смо се као народ заветовали да ћемо бринути о нашем народу који живи у нашој вековној колевци Косову и Метохији и да никада нећемо престати да тежимо да будемо своји на своме.

“Свим грађанима Републике Србије и свим Србима где год се налазили, а који чувају Косовски завет, честитам овај велики празник и светковину са жељом да се догодине састанемо у Призрену”, закључила је Ђурђевић Стаменковски.

Подели: