Уз подршку државе нови дом за породицу Кривокапић

Министарка за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије Дарија Кисић посетила је данас у селу Бошњацу код Лебана породицу Кривокапић, која је добила субвенције за куповину првог стана по основу рођења детета у 2022. години.

Кисић је изразила задовољство због тога што је држава овој породици, мајци Јелени и оцу Ивану, помогла да купе стан, будући да је мајка остварила право на субвенцију за куповину прве некретнине.

Министарка је подсетила на то да су током 2022. године власнице непокретности постале маме из различитих градова Србије, оценивши да је обезбеђивање дома један од најважнијих животних тренутака сваког човека.
Она је нагласила да је до сада нешто мање од 100 мајки остварило ово право, истакавши да је Влада Србије донела одлуку о наставку подршке породицама приликом куповине прве непокретности и у 2023. години.

Кисић је указала на то је од 1. јануара ове године додатно повећан и родитељски додатак, нагласивши да су све ове мере допринеле да број беба у Србији у току 2022. године, у односу на претходну годину, буде већи за 188, односно за 0,3 одсто.
Иван Кривокапић, који је са супругом Јеленом у марту прошле године постао родитељ сина Милије, навео је да им ова субвенција државе много значи и да ће после неколико година суживота са његовим родитељима коначно имати свој дом.

Министарка је у Лебану посетила и хранитељску породицу Иване Миљковић, код које је на смештају петоро деце.

„Драго ми је што сам данас у овој великој породици, која поред своје биолошке деце своју љубав и бригу пружа и деци која из разних разлога нису у својим биолошким породицама. Драго ми је што у нашој земљи постоје људи који су спремни да преузму на себе овако важну и велику одговорност“, рекла је Кисић.

 

Подели: