Уз подршку државе до првог стана

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић посетила је у Крагујевцу породицу Миловановић са троје деце, која је уз помоћ државне субвенције за куповину прве непокретности, купила свој стан.

Проф. др Кисић истакла је да је од јануара 2022. године, када је омогућена ова подршка државе, субвенцију за куповину прве непокретности по основу рођења детета остварило 300 мајки.

Министарка Кисић је позвала све мајке, које испуњавају услове, да аплицирају за овај вид државне подршке, која је једна од пронаталитетних мера коју Србија примењује.

Министарка Кисић честитала је породици Миловановић на томе што су постали власници стана од 88 квадратних метара.

„Овај стан ће бити препун дечијих осмеха, граје и дечије игре, а наравно и најлепши, јер га красе три предивне бебе – Богдан, Никола и Николина. Породици желим много лепих и радосних тренутака, а младим родитељима да уживају у овој најлепшој улози“, поручила је Кисић.

Мајка Јасмина Миловановић, која је остварила право на ову субвенцију, захвалила је министарки Кисић на посети и држави која је олакшала куповину њихове прве некретнине.

„За нас је ово веома значајно, јер више не морамо да живимо у заједници, већ имамо свој кров над главом“, нагласила је Јасмина и истакла да је процедура за пријаву за ову субвенцију била једноставна, као и да је цео поступак протекао према прописаним роковима.

Градоначеник Крагујевца Никола Дашић рекао је да је субвенција за куповину прве некретнине одлична мера за подстицај наталитета, која је пример за читав свет.
„Овако се подржавају млади људи и води брига о нашој деци“, истакао је Дашић.

Подели: