Успостављена сарадња с Асоцијацијом центара за социјални рад Србије

Министарство за бригу о породици и демографију, у чијој је надлежности породично-правна заштита у другостепеном поступку и контрола спровођења стручних процедура у центрима социјалног рада, у сарадњи са другим актерима у процесу породично-правне заштите, радиће на унапређењу стручног рада запослених – изјавила је државна секретарка Милка Миловановић Минић на састанку с члановима Управног одбора Асоцијације центара за социјални рад Републике Србије.

 

Састанаку одржаном у уторак, 11. маја, у име Управног одбора ове Асоцијације присуствовали су председница Управног одбора Рада Дивац и  члан УО Зоран Албијанић.

-Министарство ће посебну пажњу посветити ревизији и унапређењу стручно-методолошких процедура и упутстава,  различитих правилника  као и изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом и Породичног закона – изјавила је државна секретарка.

 

Она је истакла да је Министарство за бригу о породици и демографију стратешко министарство које кроз посете општинама и градовима  сагледава ситуацију по питању демографских прилика, и  уједно, на терену се упознаје са стањем и изазовима у раду центара за социјални рад.

 

Министарство је, како је истакла, подржало пројекат дигитализације система социјалне заштите који спроводи Министарство за рад, запошљавање, борачку и социјалну заштиту.

-У сарадњи са колегама даћемо допринос да се имплементирају нова решења и сам програм, како би се олакшао и поједноставио поступак остваривања права из социјалне заштите свим грађанима – рекла је Милка Миловановић Минић. Она је додала да ће у ситуацији недовоњног броја запослених, програм олакшати рад запосленима кроз унифициран приступ у целом систему, што ће подићи квалитет услуга према грађанима.

 

Рада Дивац се захвалила министарству на препознавању значаја Асоцијације центара за социјални рад Србије, најавивши стручни скуп који би, уколико то буду дозволили епидемиолошки услови, био одржан у јуну, уз учешће и представника Министарства за бригу о породици и демографију.

 

Подели: