Уручено ново возило патронажној служби Дома здравља у Бору

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић уручила је кључеве новог возила служби Поливалентне патронаже у Дому здравља Бор, којим ће се повећати обим посета породиљама у првим данима родитељства.

Проф. др Кисић је истакла да је родитељима, када беба тек дође у кућу, подршка ове службе, односно једне ефикасне и стручне екипе, од великог значаја и да јој је веома драго што ће то сада бити много доступније.

За набавку овог возила Министарство је, преко Јавног конкурса за спровођење пронаталитетних мера у локалним самоуправама, издвојило 2,5 милиона динара, док је општина Бор издвојила 1,7 милиона динара.  Поред набавке возила, овим средствима организоване су и радионице за труднице у склопу патронажне службе у Дому здравља Бор, које је министарка проф. др Кисић такође обишла овом приликом.

Према речима министарке Кисић, Бор је локална самоуправа која и поред никада веће државне финансијске подршке породицама са децом, издваја и додатна средства за спровођење мера пронаталитетне политике, као што су финансијска подршка за свако рођено дете, бесплатни вртићи за треће дете, подршка за незапослене мајке, бесплатни уџбеници.. Како је навела, све је то допринело да у Бору, већ почетком септембра број новорођених беба буде већи у односу на целу прошлу годину, као и да све већи број младих остаје да живи у овом месту.

Градоначелник Града Бор Александар Миликић, истакао је да је задатак целог друштва да мисли о будућности деце. Нагласио је да се у Бору, из године у годину, рађа све већи број деце, да је просечна зарада једна од највећих у земљи, као и да је број незапослених значајно опао у току претходних година.

„То нам све даје обавезу да наставимо да размишљамо и радимо у правцу тога да све више људи остане да живи овде и оснује своје породице“, истакао је Миликић и захвалио Министарству за бригу о породици и демографију на значајној подршци.

Подели: