Унапређење сарадње Министарства и УНФПА

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић разговарала је са директором Популационог фонда Уједињених нација (УНФПА) Џоном Кенедијем Мосотијем о унапређењу сарадње и даљим заједничким активностима Министарства и ове агенције УН.
Министарка Кисић је истакла да јој је веома драго што ће Министарство и УНФПА у наредном периоду заједнички спроводити велики број активности, а које ће се, поред осталог, односити на питања старења, међугенерацијске сарадње, демографије и популационе политике.
Проф. др Кисић је навела да је уверена да ће заједнички рад на овим питањима имати конкретне резултате.

Директор УНФПА је честитао министарки Кисић на избору за министра за бригу о породици и демографију, наводећи да ће Министарство и УНФПА у наредном периоду заједно радити на побољшању демографске слике Републике Србије и осталим питањима које су у надлежности Министарства за бригу о породици и демографију.

На састанку је разговарано о потписивању Плана рада 2022-2023 УНФПА у Србији, којим су прецизиране активности које ће заједно спроводити УНФПА и Министарство за бригу о породици и демографију.

Подели: