Унапређење и промоција дечијих права

Државна секретарка у Министарству за бригу о породици и демографију Милка Миловановић-Минић, одржала је у четвртак 13. маја, састанак са представницама Одбора за права детета Скупштине Републике Србије.

 

На овом, иницијалном састанаку, дефинисане су међусобне обавезе и начин сарадње са Одбором за права детета на основу члана 229. Пословника Народне скупштине. Разговарало се о унапређењу рада одбора, као и о раду Министарства за бригу о породици и демографију на повезивању значајних актера у процесу заштите, унапређења и промоције дечијих права.

 

Милка Миловановић-Минић, иформислала је Јелену Мијатовић, заменицу председника скупштинског Одбора за права детета и секретара овог одбора Јелену Ђорић о нормативним активностима министарства, везано за израду Нацрта закона о изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом, Нацрта закона о изменама и допунама Породичног закона, као и на изради текста Закона о правима детета и Заштитнику права детета. Посебан акценат ставњен је на Закон о Заштитнику права детета, будући да је овај закон нов и да би његово доношење подразумевало увођење института дечијег омбудсмана.

 

Састанку су присуствовали секретар министарства Мирјана Радановић и сарадник Јован Јокић.

 

 

 

Подели: