У Пироту почела кампања за промоцију хранитељства

Mинистарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић разговарала је у Пироту, на трибини „Креирање кампање за хранитељство у локалној заједници“, коју је организовао Центар за социјални рад у том граду, са хранитељима о њиховом раду, као и о изазовима са којима се сусрећу.

Министарка Кисић је истакла да је хранитељство, иако привремена мера породично-правне заштите деце без родитељског старања, изузетно битан период у животима ове деце и младих.

„Хранитељи имају велику улогу у најосетљивијем, најемотивнијем и најтежем периоду у животима ове деце и младих, ви их спремате за тренутак када ће наћи своју породицу, а ти тренуци нису нимало једноставни. Хвала вам на свему што радите“, навела је Кисић и додала да су хранитељи прави пример хуманости и емпатије.  

Како је додала проф. др Кисић, у Србији тренутно недостаје око 500 хранитељских породица.

Проф. др Кисић је због тога указала на значај промоције хранитељства, због чега је захвалила Центру за социјални рад Пирот на организацији трибине, која представља почетак кампање за промоцију хранитељства.

Министарка Кисић је рекла да верује да ће ова кампања допринети повећању броја хранитељских породица.

У оквиру кампање биће представљени примери  добре праксе и организоване обуке за стручне раднике у 16 општина – Чачку, Ужицу, Крушевцу, Краљеву, Милошевцу, Нишу, Лесковцу, Пироту, Шабцу, Јагодини, Ћуприји, Крагујевцу, Смедереву, Зајечару, Ваљеву и Пожаревцу.

Подели: