У Милошевцу почела кампања за хранитељство за Подунавски управни округ

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић присуствовала је у Центру за породични смештај и усвојење Милошевац почетку кампање за хранитељство за Подунавски управни округ.
Циљ кампање, према речима проф. др Кисић, јесте да се грађани мотивишу да се определе за хранитељство, будући да према тренутним проценама у Србији недостаје око 500 хранитељских породица.
Министарка Кисић је захвалила Центру за породични смештај и усвојење Милошевац, установи која је свој рад почела пре 92 године, када су смештена прва деца, на организацији скупа којим је званично покренута кампања за овај део Србије, као и на залагању и пожртвованом раду да деци без родитељског старања обезбеде максималну подршку у најтежим тренуцима у животу.
Тренутно је у 116 хранитељских породица које су под надлежношћу овог центра смештено 198 деце, додала је проф. др Кисић.
Министарка Кисић је указала да је Министарство за бригу о породици и демографију као један од приоритета у својим активностима дефинисало унапређење заштите деце без родитељског старања, посебно у области хранитељства и усвојења и да у сарадњи са УНИЦЕФОМ ради на унапређивању хранитељства, као кључне мере породично правне заштите деце без родитељског старања.

Кампања за хранитељство за Подунавски управни округ „Некоме сте потребни“, коју су на данашњем скупу подржали центри за социјални рад Велика Плана, Смедеревске Паланке и Смедерева, трајаће до марта 2024. године.

Министарка Кисић је посетила хранитељску породицу Маје Радановић, у којој су тренутно смештена три детета. Ова хранитељска породица, која је и раније имала децу на хранитељству, пример је праве бриге о деци која су без родитељског старања, јер им пружа љубав, топлину и осећај породичног окружења.

Подели: