Сваки становник Републике Србије једнако важан

Поводом Међународног дана становништва, који се обележава 11. јула, Министарство за бригу о породици и демографију истиче да је сваки становник наше земље подједнако вредан и да је заједнички задатак свих нас да улажемо у људе и њихов потенцијал.

Ове године у Србији, овај међународни дан обележава се у Сремским Карловцима под слоганом „Благостање младих – наша мисија, њихова снага“. Тим поводом, министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић истакла је да Влада Србије бројним мерама подстиче младе у Србији, а Министарство за бригу о породици и демографију подржава све активности које доприносе томе да наши млади, на прави начин, усмере своју енергију, полет, идеје и визије.

„Питање побољшања демографске слике једно је од кључних за нашу државу и превасходни циљ Министарства за бригу о породици и демографију. Веома је важно да да сви удружимо снаге и да заједно радимо на стварању окружења у коме ће се грађани осећати оснажено и подстакнуто да се одлуче на оснују своје породице и имају што више деце“, истакла је Кисић.

Проф. др Кисић је навела да су све досадашње активности популационе политике које држава спроводи почеле да дају ефекте, а посебно охрабрујући податак је да је силазни тренд пада укупног броја новорођене деце заустављен.

Министарка Кисић је захвалила партнерима на подршци у реализацији бројних мера и навела да Министарство уз подршку УНФПА ради на доношењу три веома битна стратешка документа – Стратегије подстицања рађања, Стратегије развоја репродуктивног здравља и Стратегије за унапређење положаја старијих лица. Ови стратешки документи ће омогућити свеобухватан напредак људи и друштва у целини у контексту укупних развојних приоритета државе и текућих демографских кретања.

Подели: