Субвенцију државе за куповину прве некретнине остварило 456 мајки

Државну субвенцију за куповину прве некретнине по основу рођења детета до сада је остварило 456 мајки, истакла је министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић приликом посете породици Станковић из Смедеревске Паланке, која је једна од њих.
Министарка Кисић је навела да јој је веома драго што су, уз подршку државе, многе породице успеле да обезбеде једну од најважнијих ствари у животу – свој кров над главом.
„Ови дивни млади људи су пре нешто више од годину дана добили своје прво дете, а оно што је посебно лепо јесте да је девојчица Мина управо у овој кући, направила и своје прве кораке. Надамо се да ће се у овом пространом дому орити дечија граја и да ће ова девојчица добити у неком наредном периоду брата или сестру“, истакла је Кисић и додала да верује да ће оваквих породица у нашој Србији бити све више.
Проф. др Кисић је навела да је поносна што пронаталитетне мере, које су спроведене на иницијативу председника Александра Вучића, дају резултате истакавши да финансијска подршка породицама са децом никада није била већа. Како је навела и локалне самоуправе такође пружају велику подршку породицама и људима који желе да се остваре у улози родитеља и додала да је Смедеревска Паланка управо прави пример тога.
Председник Општине Смедеревска Паланка Никола Вучен навео је да ова локална самоуправа већ неколико година уназад прати политику државе и Министарства за бригу о породици и демографију и пружа подршку породицама кроз различите пронаталитетне мере, као што су финансијска подршка за новорођену децу, смањена цена вртића, реконструкција предшколских установа, превоз за децу и слично.
Ана Станковић, мајка која је остварила право на субвенцију и тиме својој породици обезбедила дом, навела је да им је ова подршка била веома значајна, да се на исплату новца није дуго чекало и поручила другим мајкама да аплицирају за ову субвенцију, имају стрпљења и вере.

Подели: