Срећа наше деце – заједнички циљ

Не постоји ништа вредније од деце и обезбеђивања бољих услова за њихово одрастање, поручила је државна секретарка Стана Божовић на Међународном стручном скупу из области предшколства „Пертинијеви дани дидактике“.
„То је приоритет када је у питању наша земља. Наставићемо да радимо одговорно и марљиво, на челу са председником Александром Вучићем, да градимо нове путеве, да отварамо нове вртиће, нове школе, да дајемо подршку породици, а све у функцији наше деце, јер деца су наша будућност“, навела је Божовић.
Министарство за бригу о породици и демографију подржава све активности и пројекте који воде ка још лепшем детињству деце у нашој Србији, па се тако на недавном конкурсу, на којем су са око 400 милиона динара подржане пронаталитетне мере у 52 локалне самоуправе, доста пројеката односило на унапређење услова боравка деце у предшколским установама. Та средства ће бити искоришћена за опремање вртића и изградњу игралишта, замену столарије и друго.
Божовић је истакла да је важно да сви дају свој допринос у подизању стандарда у предшколским установама. Захвалила је компанији „Пертини тојс“ на досадашњем раду, истакавши да су они прави пример друштвено одговорне компаније.
„Изузетно ценимо оно што радите. Сви знамо колико играчке и дидактички материјал, чине децу срећнима, а то је и циљ свих нас, да нам деца буду срећна“, навела је државна секретарка.

Подели: