Србија је породица коју чине сви Срби на свету

 „Ви у Београду нисте гости, ви сте овде домаћи, своји на своме, у својој матици, у својој земљи“, поручила је министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски, деци из региона и дијаспоре, на концерту који је одржан у оквиру фестивала „Свесрпски дечји сабор“ у Дечјем културном центру у Београду.

Министарка је истакла да је Србија поносна земља, која има народ великог срца и која ће свима пружити руку и пожелети добродошлицу, али која ће увек чувати свој идентитет, културу, традицију и обичаје.

„Где год будете живели по свету, препознаћете се по језику, по знамењима, обичајима, традицији, по ономе што је део нашег идентитета, наше културе , по ношњи, по писменији, по песми. Зато желим да се сви ви, са различитих страна света, сваке године окупљате у нашој лепој престоници“, рекла је Ђурђевић Стаменковски и додала да су деца из региона и дијаспоре најбољи амбасадори наше Србије.

Ђурђевић Стаменковски је нагласила да је најважније да деца буди добри људи, да се међусобно поштују и чувају, да свуда стичу пријатеље и да се труде, да ове породичне посете које су овде остварили постану вечна пријатељства.

Како је навела, Министарство за бригу о породици и демографију, свим својим активностима, бори се да што више наше деце живи, ради и заснива своје породице управо у Србији, која је и сама једна велика породица у којој има места за све оне који воле своју отаџбину, чувају своју традицију, обичаје и културу.

„Нека се сви Срби, сва наша деца и све наше породице држе заједно, јер Србија је била и биће наша матица и наша породица“, закључила је министарка.

Министарка Ђурђевић Стаменковски раније данас присустввала је и свечаном пријему учесника „Свесрпског дечјег сабора“ у Народној скупштини Републике Србије.

Подели: