Србија и Мађарска заједно на линији одбране породице и њених вредности

Министар за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије, Милица Ђурђевић Стаменковски, разговарала је данас са амбасадором Мађарске у Србији, Њ.Е. Јожефом Золтаном Мађаром и том приликом му захвалила на принципијелном и доследном односу Мађарске на међународном плану по питањима која се директно тичу националних интереса Републике Србије.

Ђурђевић Стаменковски је оценила да су односи две земље на изузетном, пре свега пријатељском нивоу, чему сведочи и мађарски став у вези са настојањима привремених власти у Приштини за чланство у Савету Европе и Парламентарној скупштини НАТО, као и глас Мађарске против Резолуције о Сребреници у Генералној скупштини Уједињених нација.

Саговорници су констатовали да су Србија и Мађарска заједно на линији одбране породице и да ће у заједничком интересу наставити борбу да она буде стратешки приоритет читавог друштва и државе.

Изузетним односима Србије и Мађарске, нагласила је министар Ђурђевић Стаменковски, сведочи интезивна сарадња две земље у свим областима, а планирано је додатно унапређење сарадње у области демографије и популационе политике.

У разговору са амбасадором Мађаром, министар Ђурђевић Стаменковски је изнела иницијативу да се са мађарским ресорним министарством потпише Меморандум о сарадњи у области промоције породичних вредности и да се на тај начин формализује сарадња и пружи допринос оснаживању стратешког партнерства, које је са Мађарском ступило на снагу 2022. године.

Србија, на основу добре праксе Мађарске, примењује велики број мера за повећање наталитета, рекла је Ђурђевић Стаменковски и додала да је уверена да ће сарадња Србије и Мађарске и у наредном периоду бити одлична, а нарочито у области бриге и промоције породичних вредности.

На састанку су, поред министра Ђурђевић Стаменковски и амбасадора Јожефа Золтана Мађара, присуствовали и други саветник Амбасаде Мађарске, Кристијан Шац, државни секретар у Министарству за бригу о породици и демографију, Никола Вукелић и шеф кабинета министра, Јован Првуловић.

Подели: