Срамне и лажне тврдње посланице Иване Парлић

Министарство за бригу о породици и демографију најоштрије одбацује тврдње посланице Народне странке Иване Парлић о злоупотреби у поступцима усвајања деце у иностранству, и истиче да такве неистине грубо нарушавају интерес деце без родитељског старања.

Посланица Парлић поново је, служећи се лажним тврдњама, изнела скандалозне оптужбе на рачун Министарства, министарке проф. др Дарије Кисић и на рад запослених, а све зарад стицања јефтиних политичких поена. Оваквим, континуираним нападима на институт усвајања, народна посланица се грубо поиграва са судбинама деце без родитељског старања, које су саме по себи довољно тешке и потресне.

Користити судбину деце без родитељског старања у било какве сврхе, а посебно у сврхе политичког надметања, и овакво обмањивање јавности, потпуно је непримерено и за сваку најоштрију осуду.

Министарство за бригу о породици и демографију истиче да су сви процеси усвајања строго контролисани, да се усвајања реализују у складу са законом и стандардима стручног рада, међународним конвенцијама које је Република Србија прихватила, а пре свега у најбољем интересу деце.

Подели: