Сарадњом са локалним самоуправама до још боље подршке породицама са децом

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић посетила је предшколску установу „Ђурђевдан“- јасле „Шврћа“ у Крагујевцу, у којој ће средствима, које је ова локална самоуправа добила на конкурсу Министарства, бити замењена комплетна столарија.

Крагујевац је један од 52 локалне самоуправе, које су на конкурсу Министарства за бригу о породици и демографију, добиле средства за реализацију пројеката популационе политике и подршке породицама са децом.

Министарка је поручила да је циљ Министарства за бригу о породици и демографију да се рађа све више деце широм Србије и да су локалне самоуправе најзначајнији партнери за остварење тог циља.

„То је наш заједнички циљ и зато је Министарство на овогодишњем конкурсу локалним сауправама определило 400 милиона динара за реализацију пројеката које имају за циљ побољшање демографске слике наше земље“, истакла је Кисић.

Министарка Кисић разговарала је са градоначелником Крагујевца Николом Дашићем о пронаталитетним мерама које се примењују у овом граду.

Према њеним речима, град Крагујевац је пример одличне праксе пружања подршке породицама, град чије су мере популационе политике на највишем нивоу.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић истакао је да је сарадња са Министарством, на пољу подршке и развоја родитељства, на одличном нивоу као и да град Крагујевац планира да реализује нове мере у том циљу, међу којима је и изградња предшколског објекта за чак 270 деце. Град Крагујевац, поред осталог, субвенционише смештај деце у приватним вртићима, издваја значајна средстава за помоћ породиљама и вештачку оплодњу и друго.

Министарка Кисић је са градоначелником Дашићем обишла и Дом здравља где ће у оквиру Службе за здравствену заштиту жена, средствима Министарства бити набављена опрема за унапређење здравствене заштите жена.

Подели: