Сарaдња за бољу демографску слику Србије

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж потписали су Споразум о сарадњи са циљем да се заједничким активностима пружи снажна подршка усклађивању рада и родитељства и ефикаснијем спровођењу мера популационе политике у Србији.

Министарка Кисић је истакла да су се потписивањем овог споразума Министарство и Привредна комора Србије ујединили у остваривању веома важног циља – побољшања демографске слике Србије.

„Породица је основ сваког друштва и највеће богатство сваког човека. Међутим, имати срећну и задовољну породицу није лак посао. Осим љубави потребна је посвећеност и усклађивање много тога, а један од основних задатака јесте усклађивање радних обавеза и родитељства“, рекла је Кисић.

Министарка Кисић је захвалила Привредној комори Србије на препознавању значаја сарадње у оквиру споразума „Усклађивање рада и родитељства“, који, како је додала, представља још један значајан вид подршке породици и родитељима.

Проф. др Кисић је навела да Министарство жели да иницира низ активности и подстицајних мера које ће имати за циљ да помогну родитељима у различитим сферама.

Привредна комора Србије ће након две године паузе поново у априлу расписати конкурс за компаније за награду “Пријатељ породице”, најавио је Чадеж, који је подсетио да се кроз овај конкурс награђују компаније које су прилагодиле пословање потребама породица запослених и истиче да усклађивање привреде потребама породице није само социолошко, већ и економско.

„Људи су најважнији, они стварају нову вредност зато је важна подршка популационој политици и усклађивању рада и родитељства. Компаније које се труде да ускладе своје пословање породици и створе повољно окружење за родитеље са децом, остварују бољи профит“, нагласио је председник ПКС.

ПКС и Министарство за бригу о породици и демографију заједно ће радити на промовисању популационих мера и усклађивању рада и родитељства заговарањем иницијатива, законодавних и регулаторних оквира, друштвено одговорног пословања, у настојању да компаније, чланице Коморе, кроз своје пословање и у сарадњи са Министарством позитивно утичу на поштовање принципа популационе политике и родне равноправности, промовишући примере добре праксе.

Подели: