Сарадња Србије и Азербејџана у области демографије и развоја становништва

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић разговарала је у Београду са министром рада и социјалне заштите становништва Републике Азербејџан Сахилом Бабајевим, са којим је потписала Меморандум о разумевању два министарства.

Министарка Кисић истакла је да је овај документ наставак досадашње изузетне сарадње са министром Бабајевим и још једна потврда пријатељства две земље, те изразила уверење да ће два министарства у наредном периоду имати ефикасну сарадњу у областима демографије и развоја становништва.

Циљ овог меморандума јесте, поред осталог, заједнички рад на развијању механизама и политика у циљу обезбеђивања демографске отпорности, праћења демографске ситуације и прогнозирање развоја популације, реализације активности у области промовисања активног и здравог старења, размена знања и најбоље праксе, навела је Кисић.

Једна од првих заједничких активности требало би да буде припрема за одржавање међународног форума на  тему породице и демографије, коју би организовали Србија, Азербејџан и Мађарска, навели су министарка Кисић и министар Бабајев.

Министар Бабајев је рекао да је Меморандумом о разумевању два министарства потврђена досадашња успешна сарадња и додао да ће радне групе веома брзо направити заједнички план активности два министарства.

Министарка Кисић је захвалила Републици Азербејџан на принципијелном ставу по питању Косова и Метохије.

Подели: