Сарадња Србије и Азербејџана и на пољу подршке и јачању породице

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић разговарала је данас у Бакуу, у Азербејџану, са председницом Државног комитета за породицу, жене и децу Републике Азербејџан Бахар Мурадовом о будућој сарадњи Министарства и овог комитета.

Министарка Кисић је на састанку представила мере које је Република Србија примењује у циљу повећања наталитета, истичући да је финансијска подршка државе знатно повећана претходних година. Проф. др Кисић је нагласила да све мере које држава спроводи почињу да показују добре резултате.
Кисић је истакла да је Азербејџан једна од земаља која се може похвалити добром демографском сликом и да је пример одличне праксе када је у питању подршка родитељству, репродуктивном здрављу и заснивању породице.

Председница Државног комитета за породицу, жене и децу Републике Азербејџан Бахар Мурадова је навела да у Азербејџану у 11 региона постоје центри за подршку женама и деци у оквиру којих се одржавају школе родитељства, едукације о репродуктивном здрављу и заснивању породице…

Кисић и Мурадова су се сагласиле да је данашњи састанак још један доказ одличне и интензивне сарадње две земље и веома добрих односа председника Србије и Азербејџана Александра Вучића и Илхама Алијева.

Проф. др Кисић и председница комитета Бахар Мурадова су се договориле да Министарство и Комитет врло брзо потпишу Меморандум о сарадњи и да ће први корак у том циљу бити формирање радних група које ће радити на усаглашавању текста овог документа.

Министарка Кисић је у Бакуу присуствовала и отварању 10. Глобалног форума.

Подели: