Сарадња са Сектором за информационе технологије Министарства за рад, запошљавање и социјалну заштиту

Државна секретарка у Министарству за бригу о породици и демографију, Милка Миловановић-Минић, у среду 31. марта, одржала је састанак с представницима Сектора за информационе технологије Министарства за рад, запошљавање, борачку и социјалну заштиту (МИНРЗС).

 

На састанку је дефинисана процедура приступа информационом систему МИНРЗС у области породично-правне заштите, а споразум о сарадњи у овој области, који подразумева и сарадњу на пројекту дигитализације, како је планирано, биће потписан у првој половини априла.

 

Помоћник министра у Сектору за информационе технологије Миладин Брковић, изнео је предлоге везане за проблеме у процесу успостављања организационе структуре у сектору који се бави породично-правном заштитом. Састанку су присуствовали шеф Кабинета у Министарству за бригу о породици и демографију Марија Врачевић,  руководиоци група у сектору Милена Антић и Вукота Влаховић, Јован Јокић, као и администратор у сектору за информационе технологије МИНРЗС  Станиша Грковић.

 

Договорено је да представници Министарства за бригу о породици и демографију буду ангажовани на креирању програма и надзора у реaлизацији и тестирању појединих фаза пројекта.

 

-Због осетљивости права која се регулишу и остварују кроз област породично-правне заштите у другостепеном поступку, које води наше министарство, а имајући у виду поверљивост и одредбе закона које су обавезујуће за све актере у процесу коришћења и обраде података, циљ нам је да договоримо сарадњу и да је формализујемо кроз споразум – казала је државна секретарка Милка Миловановић-Минић.

 

Миладин Брковић је истакао да је питање вођења Регистра усвојења врло осетљиво и да се мора посебно размотрити.

 

-Министарство за рад, запошљавање, борачку и социјалну заштиту је планирало средства за набавку апликације за ажурирање овог система, коју ће запослени у Министарству за бригу о породици и демографију користити годину дана, са могућношћу креирања различитих форми извештаја, користећи податке у Регистру –  рекао је Брковић.

 

Подели: