Сарадња Републике Србије и Републике Азербејџан у области демографије

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић разговарала је данас у Бакуу са министром рада и социјалне заштите становништва Републике Азербејџан Сахилом Бабајевим о сарадњи два министарства у области демографије и реализацији заједничких пројеката у наредном периоду.

Министарка Кисић је министру Бабајеву захвалила на гостопримству и могућности да наставе и још више учврсте успешну сарадњу.

Проф. др Кисић је на састанку истакла да је Србија веома заинтересована за размену знања, добре праксе и резултата различитих истраживања на пољу демографије са Азербејџаном.

Министарка Кисић и министар Бабајев су договорили да у име два министарства у априлу у Београду потпишу Меморандум о сарадњи, са циљем размене искустава, посебно знања о различитим методологијама праћења кретања популације у будућности, а који ће бити још једна потврда одличних односа две земље.

Министар Бабајев је указао да је министарка Кисић велики пријатељ Републике Азербејџан и да су и данашњим састанком додатно учвршћени одлични односи две земље, а које су успоставили председници Александар Вучић и Илхам Алијев.

Министар Бабајев је током разговора предложио организовање заједничког међународног форума на тему породице и демографије, на коме би се кроз различите панеле разменила мишљења о свим изазовима и успоставиле нове међународне иницијативе.

Министарка Кисић је у Бакуу посетила и Центар за инклузивни развој и креативност ДОСТ.

Подели: