Саопштење поводом случаја породице Дачевић из Блаца

Поводом јучерашњег неуспелог покушаја Центра за социјални рад из Блаца, да реализује привремену меру и децу из породице Дачевић, премести у другу сродничку породицу у којој су деца иначе и одрасла,  а на основу стручне процене да је то адекватно и за децу боље решење од садашњег. Министарство за бригу о породици и демографији испитаће још једном цео случај и о томе обавестити јавност.

 

Тим поводом министар Ратко Дмитровић данас је имао серију разговора са стручним сарадницима из самог Министарства и ван њега, а добијен је и врло детаљан извештај с места догађаја. Министарство прати ситуацију из сата у сат.

 

Утврдиће се да ли су и у којој мери радници Центра за социјални рад прекорачили своја овлашћења, има ли ту елемната дисциплинске, прекршајне и кривичне одговорности , као и то ко су трећа лица чије деловање, од почетка, у огромној мери утиче на овај случај. Који су њихови мотиви? Само хуманост, или још нешто?

 

Све што буде предузето имаће само један циљ, да Маријана (10) и Марко (13) Дачевић расту и развијају се у за њих најбољем могућем окружењу.

 

Подели: