Сајам родитељства у Зрењанину

Државни секретар у Министарству за бригу о породици и демографију присуствовао је у Зрењанину манифестацији „Сајам родитељства“, која је одржана у оквиру пројекта „Подстицајно родитељство“, а који се спроводи у сарадњи Министарства за бригу о породици и демографију, Уницефа и Сталне конференције градова и општина.

Пејовић је честитао Граду Зрењанину на организацији „Сајма родитељства“, наводећи да су овакве манифестације веома значајне, јер не постоји ништа светије и узвишеније од родитељства.

Државни секретар је истакао да држава, локалне самоуправе и целокупно друштво морају да се укључе у један фронт, а то је да породица постане центар свих друштвено– политичких дешавања.

„Држава осим конкретних мера којима помаже породицама за рођење деце, ради и на свеобухватној политици која се тиче заштите породице, од предшколског узраста деце, па све до најстаријих суграђана. Сваки град треба да постане “Град пријатељ породице“, јер је породица највреднији национални ресурс“, рекао је Пејовић.

Манифестацији „Сајам родитељства“ присуствовали су и заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац, представници Градског већа, предшколских установа, установа социјалне заштите, Дома здравља, Завода за заштиту здравља, Црвеног крста, Полицијске управе, а како је речено, намера је да ова манифестација убудуће постане традиционална.

Подели: