Радост Европе – посађено дрвеће у част пријатељства

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић учествовале су у еколошкој акцији садње дрвећа у Парку „Ушће“, а која је организована у оквиру манифестације „Радост Европе“.

Министарка Кисић истакла је да су се данас у Парку „Ушће“ славили радост, осмеси, дружење и детињство, као и у другим програмима у оквиру манифестације „Радост Европе“, која је окупила децу из 14 земаља.

„Одавде желимо да пошаљемо јасну поруку да, када се удружимо и када се гледамо срцем, заједно можемо све. У знак нових пријатељстава које сте започели садимо дрвеће и желимо да и оно расте и буде велико и блиставо као ваша пријатељства“, поручила је проф. др Кисић и деци пожелела да поново посете Београд и Србију, који су „Тачно испод звезда“, како и гласи мото овогодишње манифестације „Радост Европе“.

Министарка Вујовић је поручила да је данашње дружење са децом кроз акцију садње добра прилика и да се подиже свест младих о значају заштите животне средине.

„Министарство које водим је у последње три године подржало садњу више од 250.000 садница широм Србије, али ове саднице које ћемо данас заједно посадити за мене су посебно важне, јер представљају саднице пријатељства. Данашња акција је важна, јер развија свест деце о значају заштите природе, а надам се да ће свако од малишана утицати и на родитеље да воде рачуна о животној средини. Сигурна сам да ће ова деца једног дана израсти у грађане са развијеном еколошком свешћу, који ће чувати природу и дати пример будућим генерацијама“, рекла је Вујовић.

Подели: