Радионице раног развоја за родитеље и будуће родитеље

Министарство за бригу о породици и демографију и компанија „Лидл“ организовали су у Београду Радионицу раног развоја, намењену родитељима и будућим родитељима, на којој се говорило о важности психофизичког развоја деце у првим годинама живота.

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић истакла је да је рођење детета најлепши тренутак у животу и да је нормално да сви родитељи имају бројна питања, недоуимице и страхове.

„То је нешто са чиме се сви носимо и зато су овакве врсте радионица и разговора од огромног значаја. Ово је само једна од радионица у низу које жемо организовати, а наредне ће бити одржане у Чачку, Врању, Зрењанину и Новом Пазару“, рекла је проф. др Кисић, која је захвалила компанији „Лидл“ на овој иницијативи.

Организовањем оваквих радионица, према речима Кисић, Министарство за бригу о породици и демографију жели да подржи родитеље и оне који ће се ускоро остварити као родитељи, а све у циљу да нас буде што више.

„За сваког родитеља је врло важно да своје дете изведе на прави пут и да од првог дана пажљиво брине о сваком кораку. Компанија Лидл жели да на том путу буде поуздан партнер свим родитељима“, изјавила је руководилац Корпоративних комуникација у тој компанији  Јасмина Шрндић.

У оквиру радионице у Београду учесници су имали прилику да сазнају које су емоционалне потребе новорођенчета и зашто је прва година живота значајна у развоју, као и на који начин се партнерска динамика мења приликом доласка новог члана породице. Радионица је обухватила и теме попут емоционалног и психолошког развоја деце, између осталог и како препознати понашања која одступају од уобичајеног развоја и када потражити стручну помоћ.

Подели: