Радимо и градимо за бољу будућност наше деце

Све што радимо и градимо, је због наше деце, поручила је министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић у Великом Градишту, где је посетила Школу родитељства, коју је ова општина организовала уз подршку Министарства за бригу о породици и демографију.

На конкурсу Министарства за бригу о породици и демографију, овој општини је додељено 9 милиона динара за реализацију пројекта који се односи на унапређење пронаталитетне политике.

„Препознали смо рад и труд ове општине и пружили подршку њиховом пројекту. Поред Школе родитељства, пројектом ће бити обновљена и изграђена игралишта за децу у чак 25 села“, истакла је министарка Кисић.

Проф. др Кисић је нагласила да ова општина, у којој не постоји листа чекања за упис у вртић, уз подршку Министарства, спроводи и друге мере пронаталитетне политике, као што су обезбеђивање целодневног боравка за децу 3. и 4. разреда.

„Тек планирамо да још више радимо и стварамо, јер имамо заједнички циљ, да овај прелепи део наше земље буде препун деце“, поручила је Кисић.

Председник општине Велико Градиште Драган Милић истакао је да ова општина има одличну сарадњу са Министарством за бригу о породици и демографију и да је ово за грађане, овог дела Србије, веома значајан пројекат.

„Наша деца ће да уживају, да се играју, а ми ћемо наставити да чинимо све да им буде боље, јер то је заједничка политика државе и локалних самоуправа“, поручио је Милић.

Министарка проф. др Дарија Кисић и председник општине Драган Милић посетили су у селу Царевац породицу Живковић, која се бави пољопривредном производњом.

„Ови вредни и радни људи показују на прави начин да је све могуће. Имати велику породицу, три прелепа сина, права је срећа и највеће богатство и то је наша главна порука коју данас шаљемо из овог дивног дома породице Живковић“, поручила је Кисић.

Подели: