Пуна подршка Министарства оболелима од ретких болести и њиховим породицама

„Терет оболелих од ретких болести и њихових породица не може да буде само на њиховим леђима, већ морамо сви заједно да га носимо, свако у оквиру својих надлежности и могућности“, поручила је министар за бригу о породици и демографију, Милица Ђурђевић Стаменковски, на конференцији Удружења за помоћ и подршку особама са синдромом кратког црева.

Како је нагласила, поред оболелих, они који се боре и носе терет заједно са њима су и њихове породице. Управо у циљу подршке оболелима, али и њиховим породицама, у оквиру Министарства за бригу о породици и демографију формирана је Група за подршку.

„Волели бисмо да вас све саслушамо, да се међусобно разумемо и да наша сарадња не буде сарадња извршне власти са цивилним сектором, него да будемо једна кућа и једна породица“, навела је Ђурђевић Стаменковски.

Министар је нагласила да је Република Србија ослонац свима којима су помоћ и подршка неопходни.

„Пружајући подршку оболелима од ретких болести, која је из године у годину све јача, на још један начин показујемо да смо земља којој су хуманост, емпатија, солидарност, помоћ и подршка на првом месту и на то смо заиста поносни“, истакла је Ђурђевић Стаменковски.

Министар Ђурђевић Стаменковски навела је да су оболели од ретких болести заиста посебни, да су веома храбри, јер су пригрлили живот чврсто, без обзира што су суочени са бројним изазовима и искушењима и свима могу да буду пример како се корача кроз живот.

Подели: