Право на субвенцију за куповину прве некретнине до сада остварило 513 мајки

Право на државну субенцију за куповину прве некретнине по основу рођења детета до сада је остварило 513 мајки, изјавила је министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић у Љубовији, где је посетила мајку Јелену Симић, која је уз помоћ ове субвенције обезбедила својој породици дом.

„Ови млади људи су пример како се живи у складу и како један породични дом треба да одише љубављу. Обрадовала нас је и вест да, поред два дечака, Јелена и Ненад у априлу очекују још једног сина. Надамо се да ће управо они бити узор и другим паровима, широм наше лепе Србије“, истакла је проф. др Кисић и додала да су дечији осмеси, који ће се сигурно орити овом кућом, суштина рада Влада Србије.

Ненад Симић захвалио је Министарству за бригу о породици и демографији и Влади Србије на подршци у изградњи куће и навео да им је то веома важно због будућности њихова три сина.  

На конкурсу Министарства за бригу о породици и демографију за суфинансирање мера популационе политике, општина Љубовија је добила више од 6 милиона динара, којима су обезбеђени бесплатни уџбеници за децу из основних школа са територије ове општине.

Министарка Кисић је о том пројекту разговарала са председником Привременог органа ове општине Миланом Јовановићем, који јој се захвалио на томе што је Министарство за бригу о породици и демографију препознало ову меру као врло значајну када је у питању подршка породицама и деци.

Подели: