Породице и деца у врху агенде

Породице и деца су у врху агенде свих активности у Републици Србији, поручила је државна секретарка у Министарству за бригу о породици и демографију др Стана Божовић на дебати „Породица темељ друштва – подршка родитељству“, која је одржана у оквиру програма манифестације „Дечија недеља 2023“.

„Политика нашег председника Александра Вучића и Владе Републике Србије јесте да су породица, деца, побољшање демографске слике у фокусу рада и сви наши ресурси су усмерени у том правцу. Сведоци смо да мере које су спроведене у претходном периоду и још увек се спроводе почињу да дају резултате, јер имамо повећање броја новорођене деце“, навела је Божовић.

Држава у циљу подршке родитељима и деци издваја значајна финансијска средства, истакла је Божовић, додајужи да ће ускоро бити формирана и посебна организациона јединица при Министарству за подршку породицама и деци оболелој од ретких болести.

Задатак те јединице, према њеним речима, биће да координира рад свих надлежних институција и органа у циљу превазилажења изазова са којима се сусрећу оболела деца и њихови родитељи.

Државна секретарка је указала да државни органи, институције, удружења, као и сваки појединац, морају да дају свој пуни допринос да бисмо имали здраве, срећне и успешне породице.

Божовић је додала да је и данашња дебата, која је организована у оквиру „Дечије недеље“, која се одржава под покровитељством Министарства за бригу о породици и демографију, прилика да се направи резиме онога што је урађено и онога што још може да се уради,  да би деца у Србији била још срећнија и задовољнија.

Подели: