Породице и деца најважнији приоритет

Република Србија је досадашњим мерама јасно показала да су јој породице и деца најважнији приоритет, истакла је министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић у Прокупљу, где је присуствовала радионици о родитељству и посетила породицу која има петоро деце.

„Све што радимо, радимо због наших породица и деце, да им будемо још јача подршка, да им дамо ветар у леђа, да имају још боље услове за живот, да деца имају још лепше и безбрижније детињство“, рекла је проф. др Кисић на завршној радионици, која је одржана у оквиру пројекта „Ка просперитетном родитељству – економско оснаживање младих кроз информисаност и развој вештина и компетенција“, које је Министарство финансијски подржало.

Министарка Кисић је навела да је финансијска подршка продицама са децом никада већа, да су износи родитељског додатка вишеструко повећани од 2018. године, да држава  додељује и субвенције мајкама за куповину прве некретнине, да пружа велику подршку у процесу вантелесне оплодње, као и да заједно са локалним самоуправама финансира и додатне пронаталитетне мере и пројекте.

Проф. др Кисић је истакла да су вишечлане породице, попут породице Бацковић из Прокупља, непроцењиво богатство Србије.

„Када имате пуно деце, онда сте најбогатији на свету, а ваше руке су пуне среће, радости и љубави. Имати више деце некада није лако, али се то надомести дечијим осмесима и грајом“, рекла је Кисић.

Подели: