Породица највеће богатство

Породица је у фокусу свих активности Министарства за бригу о породици и демографију, истакао је државни секретар у Министарству за бригу о породици и демографију Радош Пејовић отварајући манифестацију „Сви заједно ка здравом родитељству“, која је одржана у Центру за културу у Ваљеву.

Ова манифестација одржана је у оквиру пројекта „Ваљево за будућност – породица у фокусу“ Града Ваљева, који је Министарство за бригу о породици и демографију подржало на конкурсу за суфинансирање пронаталитетних пројеката у локалним самоуправама.

Државни секретар је подсетио да је на том конкурсу Министарство за бригу о породици и демографију подржало пронаталитетне пројекте у 52 локалне самоуправе са укупно 400 милиона динара.

„Заједно са локалним самоуправама активно радимо на томе да се широм наше Србије рађа још више деце, да будемо подршка породицама и онима који тек оснивају породице. Највећа срећа на свету је имати породицу, породица је наше највеће богатство, уточиште и база сваког од нас. Породица је заиста све на свету“, навео је Пејовић.

У оквиру пројекта „Ваљево за будућност – породица у фокусу“ одржане су едукације на тему планирања породице, здравствене заштите трудница, породиља и новорођенчади,  значају природне исхране – дојења, као и превентивни лекарски прегледи, укључујући и ултразвучне прегледе. Манифестација „Сви заједно ка здравом родитељству“, која је одржана у оквиру овог пројекта, намењена је младим женама и будућим мамама у циљу усвајања здравих навика у вези са родитељством.

Подели: