Породица – најдрагоценије што човек може да има

Највише беба током 2023. године рођено је у августу – њих 5.891 и тај податак нас посебно радује“, изјавила је министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић на манифестацији  „Дан породице“ у Госпођинцима код Жабља.

Министарка Кисић је истакла да је управо побољшање демографске слике један од главних приоритета Републике Србије и Министарства за бригу о породици и демографију. 

„Све што радимо, радимо због породица, наше деце и њихове лепше и боље будућности и све мере које смо до сада применили, на иницијативу председника Александра Вучића, већ дају позитивне резултате“, навела је Кисић.

Министарка је навела да се у Госпођиницима данас слави оно најдрагоценије што човек може да има, оно што нас све мотивише да никада не одустајемо и да идемо само напред, да будемо бољи у свему, слави се породица.

„Ово је сигурно једно од најлепших места данас, јер овде видимо много осмеха, радости, деце и срећних и насмејаних родитеља“, навела је Кисић.

Председник Општине Жабаљ Урош Радановић истакао је да је породица стуб друштва и државе и да је важно да оне буду јаке и стабилне, јер без ослонца у породици, нема ни успеха на другим пољима.

„Трудимо се као локална самоуправа, уз подршку државе, да родитељима олакшамо подизање деце и трудићемо се да то наставимо и у наредном периоду“, поручио је Радановић.

Подели: