Породица – и када је лепо и када је тешко

Државни секретар у Министарству за бригу о породици и демографију Мирко Јанић учествовао је у раду конференције коју је поводом Међународног дана борбе против злоупотребе дрога и кријумчарења дрога организовала владина Канцеларија за борбу против дрога, где је истакао значај породице у борби против зависности и за ефикасност програма лечења.

„Сви за своје породице и децу желимо најбољу могућу будућност, да нам буду здрава, срећна, да имају испуњено детињство, да израсту у часне и добре људе. И зато су сва наша размишљања и активности усмерени ка томе да их на најбољи могући начин изведемо на пут и да буду заштићени од разних изазова и тешких момената, међу којима је свакако један од највећих зависност од дрога“, навео је Јанић.

Јанић је рекао да се деца данас суочавају са разним изазовима и да је зато питање њихове безбедности један од главних приоритета Владе Републике Србије.

„Министарство за бригу о породици и демографију подржава све активности које доприносе да наша деца буду сигурна и заштићена. Деца су наша будућност и наша дужност и обавеза је да их изведемо на пут, да им на све начине омогућимо безбрижно и сигурно детињство“, казао је Јанић.

Подели: