Породица и деца највеће богатство

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић посетила је у селу Стајковце код Власотинца Аниту и Јовицу Јовић, који су пре два месеца добили три дечака после 16 година борбе за потомство, где је истакла да су породица и деца највеће богатство.

„Обишла сам ове дивне људе, а повод је најлепши. Пре два месеца су добили три сина, Јакова, Петра и Василија, након 16 година чекања. Њихова кућа је пуна топлине и радости и ово је најлепша слика Србије“, рекла је Кисић и додала да су Анита и Јовица одличан пример свим осталим паровима који имају потешкоће да добију своје потомство, да не одустају и да буду упорни на том путу.
Проф. др Кисић је истакла да држава бројним мерама подстиче пораст наталитета, а посебно парове који се боре да се остваре у најлепшој улози.
Анита и Јовица су доказ да никада не треба да се одустане од својих жеља и да је сваки минут за остварење својих снова заиста вредан чекања, навела је Кисић, додајући да ће држава у наредном периоду додатно радити на подстицању младих да заснивају породице.
„Причаћемо о томе сигурно наредних месеци. Породица је увек и у свако време на првом месту и учинићемо све да је још више ојачамо“, поручила је Кисић.

Министарка Кисић је рекла и да јој је драго што се велики број младих у овом селу одлучио да остане у њему и да ту заснује своје породице. Она је захвалила домаћинима на гостопримству и на предивним тренуцима проведеним са њиховим бебама, којима је уручила поклоне.

Подели: