Подршком Министарства реновиран вртић у селу Трњане

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић обишла је реновирани вртић у селу Трњане у општини Алексинац, који сада има потпуно нови изглед и боље услове за боравак деце, захваљујући сарадњи Министарства и ове локалне самоуправе.

Општина Алексинац је једна од 52 локалне самоуправе која је на конкурсу Министарства добила око 13 милиона динара за спровођење пронаталитетних мера и пројеката. Поред реновирања вртића, средства су уложена и за реновирање једног дела Дома културе.

Проф. др Кисић је истакла да је финансијска подршка државе породицама са децом никада већа и да се у ту сврху из државног буџета издваја укупно чак 87 милијарди динара.

Министарка проф. др Кисић истакла је да је Алексинац општина која заиста показује како треба радити, када је у питању подршка пронаталитетној политици.

„Поносни смо на локалне самоуправе, баш као што је и Алексинац, јер издвајају и додатна средства за подршку пронаталитеној политици. Обрадовале су нас лепе вести, а то је да мере, које држава спроводи у сарадњи са локалним самоуправама, дају резултате. Од почетка године, до сада, број новорођених беба већи је него што је био претходних година и надам се да ће тај тренд и да се настави“, навела је Кисић.

Министарка проф. др Кисић је истакла да јој је драго што ће деца, која ће ускоро да се врате у потпуно нови вртић у селу Трњане, сада имати много боље услове за боравак, игру и дружење.

Председник Општине Алексинац Далибор Радичевић нагласио је да су им средства која су добили од Министарства веома значајна, као и да је ова локална самоуправа за реновирање вртића и Дома културе издвојила и додатних 9 милиона динара.

„Заједничким снагама и улагањем успели смо да нашој деци обезбедимо услове за боравак и игру“, навео је Радичевић.    

Подели: