Подршка Популационог фонда УН у борби за још бољи положај породица

Министар за бригу о породици и демографију, Милица Ђурђевић Стаменковски, у присуству шефа Канцеларије Популационог фонда УН у Србији, Борке Јеремић, разговарала је, путем онлајн платформе, са регионалним директором УНФП-а Џоном Кенедијем Мосотијем о наставку и унапређењу сарадње.

Упознавши господина Мосотија са будућим активностима Министарства за бригу о породици и демографију, као што су повећање родитељског додатка, економско оснаживање жена и увођење нових мера за подизање наталитета, министар Ђурђевић Стаменковски нагласила је важност подршке УНФП-а у реализацији тих активности.

Ђурђевић Стаменковски истакла је да је Популациони фонд значајан партнер Министарства у борби за још бољи положај деце, жена и породица. Како је навела, верује да ће се та подршка наставити у реализацији свих активности које су од заједничког интереса, а посебно када је у питању оснивање Канцеларија за породицу при јединицама локалне самоуправе.

Директор УНФП-а Џон Кенеди Мосоти честитао је министарки на именовању и изразио наду да ће се добра и конструктивна сарадња УНФП и МБПД наставити и у будуће. Он је нагласио и да ће УНФП-а, својим сугестијама и предлозима, помоћи и у изради Стратегије о породици, на чијој припреми Министарство активно ради, а која ће обухватити низ мера за подстицај рађања, бригу о деци и старијим људима, репродуктивном здрављу, као и промоцију породичних вредности.

На састанку је договорено и да ће Министарство за бригу о породици и демографију учествовати на Конференцији о демографској отпорности, која је планирана  да се одржи на јесен 2024. у Португалу.

Подели: