Подршка оболелима од ретких болести

„Циљ државе је да оболелима од ретких болести пружи пуну и свеобухватну подршку“, истакао је државни секретар у Министарству за бригу о породици и демографију Радош Пејовиић на Округлом столу о булозној епидермолози.

Државни секретар је навео да је булозна епидермолоза једна од најтежих ретких болести у општој медицинској патологији, али да је држава уз оболеле и њихове породице.

„Ми смо део ваших породица и ту смо да разговарамо о начинима на којима можемо да вам помогнемо“, навео је Пејовић.

Државни секретар је истакао да финансијска подршка државе за лечење ретких болести никада није била већа, као и да је од недавно добила и нови облик у виду формирања Групе за унапређење квалитета живота породица са децом која су оболела од ретких болести и осталих који су оболели од ретких болести при Министарству за бригу о породици и демографији.

„Министарство је место где ће оболели и њихове породице добити оно што им је потребно када је у питању остваривање права из области образовања, социјалне заштите, здравствене заштите, знамо да им је потребно место где ће се обратити и где ће наићи на разумевање“, нагласио је Пејовић.

Подели: