Подршка менталном здрављу и психосоцијалном благостању младих у Србији

Министарство за бригу о породици и демографију подржава све активности које доприносе унапређењу металног здравља младих у Србији, истакла је помоћница министра проф. др Сандра Грујучић на Међународној конференцији посвећеној менталном здрављу и психосоцијалној подршци младих, која је одржана поводом Међународног дана менталног здравља.

Проф. др Грујичић је у име Министарства за бригу о породици и демографију потписала Меморандум о сарадњи између шест министарстава, а чији је циљ унапређење система подршке менталном здрављу адолесцената и младих у Србији.

Помоћница Грујичић је указала на значај мултисекторске сарадње по питању унапређења менталног здравља младих и адолесцената.

„Изузетно је важно што смо удружили снаге када је у питању ментално здравље наших младих. Млади су наша будућност и неопходно је да константно радимо на унапређењу њиховог положаја у разним сегментима“, навела је Грујичић.

Потписници Меморандума су, поред Министарства за бригу о породици и демографију, и Министарство здравља, Министарство просвете, Министарство туризма и омладине, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Подели: